Angst voor uw pensioen?

Dit commando ben ik kwijt

De dreiging van pensioen

Wie kent ze niet? Veel ondernemers, directieleden, high profesionals, gedreven vaklieden, etc. zien als een berg op tegen de tijd 'na de pensioendatum'

Remco Perfors is ondertussen ervaringsdeskundige. Dankzij een goede mentor vond hij een weg voor het ontwenningsproces naar bewust "rust en genieten"; het beseffen van, en het leren omgaan met het onderscheid tussen evenwicht en balans, tussen beperken en begrenzen: Een leven lang leren.

"Dit commando ben ik kwijt, thuis zal ik het wel niet meer krijgen", aldus een gezagvoerder van de 'Nieuw Amsterdam' bij zijn pensioenering, 40 jaar geleden.

De dreiging van pensioen
Wie kent ze niet? Veel ondernemers, directieleden, high profesionals, gedreven vaklieden, etc. zien als een berg op tegen de tijd 'na de pensioendatum'.
Velen zèggen wel dat ze 'straks' een boel te doen hebben.
Maar ze vrezen het: het letterlijk doel-loze functioneren. Zonder vaste koers. Verdwalen in vrijwilligersbaantjes. Zeer eervol, maar meestal 'omdat toch iemand het moet doen'. Langs, met geraniums en 'leuke' kleinkinderen omzoomde wegen langzaam tot stilstand komen.
Anderen kunnen of willen om die reden het roer nog niet overgeven aan hun opvolgers. Onder het motto 'nog even erbij blijven', 'nog één reis mee', 'nog even die klus goed afmaken'. Om vervolgens 'weg te moeten zakken in het moeras van het pensioen'?
Wie hoort die 'enthousiaste' verhalen niet: 'Ik snap niet dat ik vroeger nog tijd had om te werken', maar ziet ondertussen heel wat anders?

Het enige dat verandert bij het met pensioen gaan is, dat het salaris door een verzekerings-maatschappij wordt doorbetaald. Maar we verbreken ook de arbeidsovereenkomst. Waarom eigenlijk? Wie met pensioen is zou zelfs kunnen doorwerken als hij wil. Wie ouder wordt lijkt in een bedrijf al snel te worden afgeschreven, terwijl mensen niet alleen ouder maar ook wijzer worden. Oldtimers worden toch immers ook alleen maar waardevoller?

Remco Perfors heeft veel ervaring in de begeleiding van mensen die met pensioen 'moeten' of die het pensioen al in zicht krijgen.
Voor hen biedt Perfors, op maat, individuele begeleidingsprogramma's. Inspirerende programma's waarin afgerekend wordt met de vele vooroordelen, ingebakken ideeën, denkbeelden en verwachtingen. Programma's waarin verborgen en vergeten competenties worden geactualiseerd en bijv. worden benoemd in relatie tot ontwikkelingsprocessen binnen huidige bedrijven. Waarin nieuwe inspirerende doelen worden ontwikkeld en gesteld en nieuwe vitaliserende koersen worden bepaald. En geen programma is hetzelfde.

Een leven lang leren

Van de Organisatiekant bekeken: hoeveel kostbare ervaring, kennis, inzichten gaat er door pensioennering van Mister 'Uw Bedrijf' verloren? Hoezo 'No waste'? Er wordt zelden geïnvesteerd in de loopbaan van iemand boven de vijftig en al helemaal niet in hun toekomst na het pensioen. Terwijl ook dat een motiverend doelgericht groeiproces kan zijn, dat de mensen vitaal houdt en waar ook de organisatie direct van kan profiteren. Rekent ù mensen af op hun leeftijd op of hun competenties?
Daarom biedt Perfors Advies BV voor bedrijfsfunctionarissen 'hands on' advies voor een samenhangend en doelgericht loopbaan/ carrière ontwikkelingsbeleid, gebaseerd op competentie ontwikkeling. Waarbij de loopbaan- en carrière planning door kan lopen tot ver na de pensioneringsdatum. Waarbij de arbeidsrelatie blijft bestaan en alleen de samenwerking een andere, beter passende vorm kan krijgen.

Herkenbaar? U bent van harte welkom.